luni, 7 mai 2012

Ne pregatim sa devenim EXPERTI!!! :)

În această săptămână experimentăm o nouă subtemă, Insectele, şi totodată o nouă metodă interactivă şi anume: metoda Mozaic.
Începând de azi, şi până vineri inclusiv vom discuta despre insecte, încercând la grădiniţă, dar şi acasă să adunăm cât mai multe informaţii despre ele.Azi le-am prezentat pe scurt copiilor despre ce insecte vom discuta(fluture, albină, buburuză, furnică, greier), oprindu-ne mai mult asupra albinei, urmând ca de mâine să ne împărţim pe 5 grupuri de experţi, fiecare având sarcina de a pregăti şi aduce cât mai multe informaţii(la grădiniţă dar şi acasă împreună cu părinţii)despre insecta grupului lui, iar la finalul săptămânii organizăm un concurs între grupurile de experţi, care din ele au reuşit să adune mai multe informaţii, fotografii, albume, imagini.
Aşadar, părinţi! Mâine copiii vor avea pe partea dreaptă a feţei un simbol, care vă va ajuta să descoperiţi din ce grup de experţi va face parte şi despre ce insectă va trebui să căutaţi cu copiii informaţii acasă, în reviste, pe internet, enciclopedii, şi să le aduceţi la grădiniţă în locul special amenajat pentru a le depozita. Puteţi aduce fotografii, desene, texte, filmulete video, etc. pe care le vom analiza ulterior cu copiii. Fac apel la părinţi să studieze împreună cu copiii pentru a-i ajuta să devină cei mai buni experţi, şi pentru a-i ajuta să câştige concursul! Copiii vor aduce la gădiniţă toate informaţiile, şi vor primi puncte pentru echipa lor pe baza materialelor aduse şi a informaţiilor verbale oferite în urma studiului făcut acasă şi la grădiniţă. Startul a fost dat, astăzi în cadrul centrului ALFABETIZARE, copiii discutând deja prin metoda Predare-învăţare reciprocă despre aceste insecte. Iată câteva imagini:
Copiii studiază imaginea cu atenţie
Fiecare ştie deja ce rol are în urma descoperirii jetonului cu litera


Vorbim cu seriozitate despre albină: întrebăm şi clarificăm

Un comentariu:

  1. Foarte tare metoda, copilul nostru care are o reticenta la carti , este foarte entuziasmat!!!Aveti tot sprijinul nostru!
    Bravo!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere