miercuri, 23 mai 2012

Nu a fost o zi pierdută!

Putem spune că, deşi nu am reuşit să ducem la îndeplinire sarcinile propuse pentru astăzi, totuşi nu o considerăm o zi pierdută! În drumul nostru spre teatru, copiii au putut să observe cât de curat este oraşul în care locuim. Desfăşurând, din autobuz o activitate de cunoaştere a mediului-observare, copii au început să îmi enumere toate deşeurile pe care ei le-au observat pe jos, putând astfel să decidem împreună de câte feluri sunt. Iată ce deşeuri au observat copiii, pe jos: hârtii, pungi, ambalaje, mucuri de ţigară (cele mai multe!), sticle de plastic. Astfel noi am găsit următoarele categorii de deşeuri: stradale, menajere, de hârtie, plastic, deşeuri de ambalaje. Am stabilit cu copiii că este absolut necesară o acţiune de ecologizare, iar ca urmare a acestui fapt, mâine vom ieşi în faţa grădiniţei pentru a aduna deşeurile.(a fost dorinţa exprimată de copii). Iată cât de atenţi erau la ceea ce găsesc pe stradă!
                                                                           

Specatcolul de teatru de marionete, "Povestea porcului", susţinut de actorii de la Teatrul Ţăndărică, din Bucureşti a fost unul extraordinar, poate cel mai frumos spectacol de până acum, iar copiii au fost de-a dreptul absorbiţi.
                                                                           

                                                                           

Mâine, înainte de acţiunea de ecologizare vom susţine o activitate matematică prin metoda Mozaic, una în care fiecare grup de experţi va trebui să rezolve nişte calcule matematice, aflate pe deşeurile pe care le vom colecta din grupă. Dar mai multe despre asta abia mâine.


IMPORTANT!!!
Doresc să vă spun cât de nerăbdători sunt copiii să îşi prezinte costumele din materiale reciclabile, iar pe cei care încă nu au reuşit să le facă îi rog frumos să nu îi dezamăgească! Nu îmi doresc să se întâmple ca vreunul dintre ei să nu aibă vineri ce să le prezinte colegilor, va fi foarte frustrant pentru ei.
Vin aici cu câteva fotografii care au rolul de a vă inspira în confecţionarea lor. Pentru băieţi e suficient chiar şi o pelerină obţinută din saci de gunoi.






Vrem şi noi un oraş ca cel din ţara lui Andrei!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu