Discuţiile din cadrul grupurilor, schimbul de informaţii, de imagini, toate la un loc, sunt foarte utile, dar ca ele să se fixeze în mintea copiilor e nevoie de puţin mai mult decât atât, iar când spun asta mă refer la faptul că atunci când se discută despre lucruri abstracte, termeni noi şi complecşi, ei au nevoie de material intuitiv, palpabil. Şi atunci ne-am gândit să începem ziua cu observarea unor machete care ne aduc în prim plan un parc curat, cu multă verdeaţă, şi un oraş confecţionat din materiale reciclabile. Copiii au fost entuziasmaţi la vederea lor, au discutat despre ele, le-au descris, au denumit materialele din care au fost făcute şi le-au studiat cu atenţie! Priviţi:
Tehnologia TIC era instalată deja, iar copiii erau nerăbdători să urmărească noutăţile aduse pe CD-uri şi pe stick. Nu a mai fost cazul să le spun cum ne aşezăm, căci au pornit ca furnicuţele şi s-au aşezat fiecare astfel încât să poată urmări şi am dat startul.
Andra a venit cu fotografii cu ajutorul cărora ne-am amintit cele discutate cu o zi în urmă despre APĂ.
Astfel noi ne-am reamintit că trebuie să economisim apa, să nu folosim detergenţi în exces, să nu aruncăm deşeuri în ape.
Octavian se descurcă singur, singurel în conectarea stick-ului la laptop, pentru a ne arăta ceea ce el a adus pentru noi.
Octavian ne vorbeşte despre imaginea în care râul Mureş este plin cu deşeuri, iar noi găsim soluţii pentru asta |
Iată urmările apelor poluate! |
Bravo, Ariana! |
Aflăm despre un nou sport pe apă: RAFTING |
Simina a venit cu un film documentar despre planeta Pământ cu tot ceea ce are ea mai valoros şi pe care trebuie să o preţuim ca pe o comoară! Faptul că a fost în limba engleză a avut şi dezavantaje, neînţelegând chiar totul, dar şi avantaje, exersându-ne auzul pentru această limbă şi chiar învăţând unele cuvinte noi.
Mă descurc singură |
Pe mâine!
NU UITAŢI:
- STINGEŢI LUMINA!
- ECONOMISIŢI APA!
- MENŢINEŢI AUTOMOBILUL ÎN CONDIŢII BUNE!
- PLANTAŢI COPACI!
- FOLOSIŢI "ENERGIA VERDE"!
DAR MAI ALES,
Saptamâna aceasta, din păcate, nu am reuşit să mă dedic în totalitate în ceea ce înseamnă în a ne pregăti pentru grădi deoarece am avut eu numeroase lucruri şi activităţi de realizat, deşi nu ar trebui să interfereze cu timpul alocat fiului meu...sper ca aceasta să nu se vadă într-o implicare mai puţin eficientă a lui în activităţi şi, astfel, să aibe de pierdit.....orşicum mii de mulţumiri pentru că-i face-ţi să-şi dorească, să participe, să colaboreze, să identifice, să selecteze....şi aş putea continua...
RăspundețiȘtergere