luni, 8 octombrie 2012

Bine v-am regăsit! :)

În sfârşit ne regăsim! :)) Mă bucur să anunţ continuarea proiectului personal "Magia educaţiei moderne", dar ceea ce mă împlineşte cel mai mult ca dascăl sunt rezultatele deosebite în urma implementării lui, pe prcursul anului şcolar 2011-2012. Mulţumesc părinţilor care mă susţin în aplicarea lui şi pe care i-am simţit la fel de doritori ca şi mine în a continua acest proiect.
"Toţi ne asemănăm, dar nu toţi suntem la fel!" Acesta este citatul care m-a motivat să aleg tema de săptămâna aceasta, "Eu am un corp şi o minte!". Săptămâna a debutat într-un mod extraordinar; la întâlnirea de dimineaţă, am exersat un joc muzical, "Ne jucăm noi , ne jucăm", apelând, pe rând la toate părţile componente ale corpului, distrându-ne şi amnintindu-ne de existenţa lor. Copiii s-au simţit în largul lor, înveselindu-se şi umplându-mi inima de bucurie!
Am aflat foarte multe lucruri despre părţile corpului, despre cele 5 simţuri...


Aici ne amintim de igiena fiecărei părţi a corpului
















După ce am trecut în revistă toate părţile componente ale corpului, am concretizat totul într-un desen făcut de întreaga grupă. Fiecare copil trebuia să continue ceea ce a început colegul de lângă el, astfel încât să nu uităm nici una din părţile corpului.


 

 

 

 

 

 

 

Odată evaluată munca, ne-am deplasat spre centre pentru a citi imagini din enciclopediile despre corpul uman. Centrul alfabetizare s-a desfăşurat după metoda interactivă de predare-învăţare reciprocă. Am format 4 grupe de copii(rezumatorii, întrebătorii, clarificatorii şi prezicătorii). Copiii au studiat 10 minute enciclopediile, după care, pe rând fiecare grup a enunţat, a întrebat, a clarificat şi a prezis câte ceva despre corpul omenesc.
Ex.: La cap avem 2 urechi.
La ce folosesc urechile?
La auz.
Dacă nu îngrijeşti bine urechile, curăţându-le şi protejându-le de zgomot, poţi rămâne fără auz.
Este unul din multele exemple pentru modul în care s-a desfăşurat activitatea.După centrul alfabetizare a urmat centrul artă unde în echipă de câte 2 şi-au amprentat palmele pe foaie. Au cooperat foarte bine în echipă, rezultatele fiind pe măsură.




























Cum se putea încheia ziua asta minunată dacă nu prin dans?! Mulţumim lui Dumnezeu că avem mâini, picioare, un corp şi o minte sănătoasă! Pe mâine când ne aşteaptă pe youtube un film interesant despre corpul uman!





3 comentarii:

  1. Cu mult drag am aşteptat repornirea proiectului tău Flavi.....baftă şi multă putere de muncă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Adi, tu intotdeauna ne motivezi atat de frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci...cum se spune in popor, succesuri multiple!!!!!

    RăspundețiȘtergere